Van az úgy, hogy amit a napközis menzán megutáltunk, egy klassz receptmódosítás miatt megkedveljük. A zöldborsófőzelék pontosan ilyen étel.
A legjobb zsenge borsóból készíteni. Így elkerüljük a különböző borsószemek puha-nem főtt meg katonás váltakozását.
Számos alkalommal megtapasztaltam, hogy étkezéskor rágtam én előírás szerint a zöldséget, de csak nem akart lemenni a torkomon. Vagy éppen elakadt félúton. Körültekintően vásárolj te is, és akkor elkerülöd a hasonló negatív élményeket.
Bizonyára minden háztartásban időnként megmarad egy kevés sült hús, ami körettel sem elég főételnek ebédre. Ilyenkor jó ötlet főzeléket készíteni. Zsenge borsóból főleg.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge borsó
- 1 db kicsi vöröshagyma felaprózva
- kevés zsiradék, só, bors, kakukkfű, babérlevél, bazsalikom, kurkuma az ízesítéshez
- 2 dl húsleveslé
- 3 dl friss tejföl, 1 kk mustár és 1 kk liszt a habaráshoz
Elkészítés:
1./ Kevés zsiradékon a megsózott hagymát dinszteld meg, majd forgasd bele a borsót.
2./ Mikor a zöldség már néhány percet párolódott, öntsd fel a húsleveslével. Szükség szerint önts még az ételre annyi vizet, hogy a borsót épp ellepje.
3./ A főzeléket fűszerezd ízlés szerint, majd fedő alatt lassan főzd, amíg a borsó puha lesz.
4./ Tálalás előtt az ételt habard be a mustárral ízesített tejföllel.
5./ A főzeléket szaftos sült hússal és ropogós kovászos kenyérrel tálald.