Vadszőlő

Tejfölös borsófőzelék

2025. július 23. - Kóta Melinda

Van az úgy, hogy amit a napközis menzán megutáltunk, egy klassz receptmódosítás miatt megkedveljük. A zöldborsófőzelék pontosan ilyen étel.

b.jpg

A legjobb zsenge borsóból készíteni. Így elkerüljük a különböző borsószemek puha-nem főtt meg katonás váltakozását.

Számos alkalommal megtapasztaltam, hogy étkezéskor rágtam én előírás szerint a zöldséget, de csak nem akart lemenni a torkomon. Vagy éppen elakadt félúton. Körültekintően vásárolj te is, és akkor elkerülöd a hasonló negatív élményeket.

Bizonyára minden háztartásban időnként megmarad egy kevés sült hús, ami körettel sem elég főételnek ebédre. Ilyenkor jó ötlet főzeléket készíteni. Zsenge borsóból főleg.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge borsó
  • 1 db kicsi vöröshagyma felaprózva
  • kevés zsiradék, só, bors, kakukkfű, babérlevél, bazsalikom, kurkuma az ízesítéshez
  • 2 dl húsleveslé
  • 3 dl friss tejföl, 1 kk mustár és 1 kk liszt a habaráshoz

Elkészítés:

1./ Kevés zsiradékon a megsózott hagymát dinszteld meg, majd forgasd bele a borsót.

2./ Mikor a zöldség már néhány percet párolódott, öntsd fel a húsleveslével. Szükség szerint önts még az ételre annyi vizet, hogy a borsót épp ellepje.

3./ A főzeléket fűszerezd ízlés szerint, majd fedő alatt lassan főzd, amíg a borsó puha lesz.

4./ Tálalás előtt az ételt habard be a mustárral ízesített tejföllel.

5./ A főzeléket szaftos sült hússal és ropogós kovászos kenyérrel tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://vadszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr7518913502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása